Gamzigradska banja

Gamzigradska banja okružena šumovitim brežuljcima, na 160 m/nv, umereno kontinentalne klime, ima lekovite izvore mineralne vode sa temperaturom od 42°C. U blizini Gamzigradske Banje se nalazi jedan od četiri rimska carska grada u Srbiji – Felix Romuliana, sa očuvanim višebojnim podnim mozaikom, zatim manastir Suvodol i Grliški manastir, planina Rtanj, Zlotska pećina kao i veći broj jezera.  Izvanredni su uslovi za pripremu sportista, ima nekoliko terena, dva fudbalska, za male sportove i teniski.

Indikacije: Oboljenja perifernih krvnih sudova i limfnog sistema, vibraciona bolest, ginekološka oboljenja (sterilitet kod žena), zglobni i vanzglobni reumatizam, ortopetske bolesti i posttraumatska stanja, neurološka oboljenja, bolesti vezivnog tkiva, anomalije dečijeg uzrasta.

U Specijalnoj bolnici ” Gamzigrad ” smeštaj je u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i apartmanima. Ishrana je organizovana po principu tri pansionska obroka (doručak, ručak i večera), uz mogućnost ugovaranja dopunskih ili posebnih. Postoje dva restorana , šah i TV sala, stoni tenis, bilijar, kao i uslovi za sportski ribolov.