Istanbul

Istanbul, grad koji se prostire na dva kontinenta, spajajući Evropu sa Azijom, a Istok sa Zapadom; “carski” grad u kome su svoj pečat ostavile različite kulture i religije, pomešane u tako savršenom skladu kao nigde drugde; “drugi Rim” – grad koji je za svoje drugo sedište odabrao car Konstantin Veliki koji je “ozvaničio” hrišćanstvo, pa potom prestonica Istočnorimskog i Vizantijskog carstva; mesto gde su “stolovali” brojni hrišćanski carevi i sultani, i sa kojeg se upravljalo moćnim Otomanskim carstvom… To je nekadašnji Carigrad, a današnji Istanbul, koji posetioce opčini neodoljivim šarmom “starog pomešanog sa novim”, na samo njemu svojstven način. Ovaj grad je mnogo više od Svete Sofije, Plave džamije, Kapali čaršije, palate Topkapi… Njega krase i Podzemna cisterna, Bazar začina, Bajazitova džamija i kula, džamija Sulejmana Veličanstvenog, Valensov akvadukt, džamija Mehmeda II – Osvajača, crkva-muzej Kora, gradske zidine i Hadrijanopolj kapija i kafe “Pjer Loti” (Café Pierre Loti, na špicu Zlatnog roga); Bosfor i azijski deo grada (lepa predgrađa Istanbula sa starim vilama i ribarskim mestima nadomak Crnog mora, mostovi na Bosforu, Beglerbeg palata, šetalište Uškudar sa Kizil kulom, na ostrvcetu…

Ponuđeni hoteli se rade individualno, po želji naših klijenata. Možemo da Vam iskreiramo kompletno putovanje, avio kartu, hotel, transfere, kao i putno osiguranje. Ukoliko biste želeli neki drugi hotel koji nije na listi ili želite da Vam damo ponudu, kontaktirajte nas putem telefona 063/8189-779 ili putem e-maila na: office@mikrostar.rs

PROGRAM PUTOVANJA (individualni polasci po izboru putnika)

Prvi dan – BEOGRAD–ISTANBUL             Dolazak na aerodrom Beograd dva sata pre poletanja i let za Istanbul.
Smeštaj i boravak u hotelu prema izboru željenih dana.
Poslednji dan ISTANBUL – BEOGRAD     Čekiranje na let za Beograd.

CENA AVIO KARTE SA SVIM TAKSAMA IZNOSI od 149 €.

Hoteli u kojima najčešće odsedaju naši klijenti:

1. Dream Bosphorus 3*
www.dreambosphorushotel.com
Nalazi se na samo 5 min. od Palate Topkapi, 600 m od Aja Sofije i na 1 km od Plave džamije.

2. Celal Sultan Hotel 3*
www.celalsultan.com
Nalazi se u samom centru, pešice možete stići do većine najpopularnijih znamenitosti Istanbula, poput Palate Topkapi, Plave džamije i Aja Sofije.

3. Mytra Hotel 3*
mytrahotel.com
Nalazi se na centralnoj lokaciji sa pogledom na Mramorno more, Aja Sofija i Plava džamija su udaljene 200 m od hotela a Kapali čaršija 600 m.

4. World Heritage Hotel 3*
www.worldheritagehotel.com
Nalazi se u srcu istorijskog poluostrva u Istanbulu, na pešačkoj udaljenosti od gradskih istorijskih znamenitosti, kao što su Plava džamija, Palata Topkapi i Muzej Aja Sofija.

5. Golden Horn Sirkeci Hotel 4*
www.thegoldenhorn.com
Smešten je na samo 5 minuta hoda od Aje Sofije, odlična lokacija za obilaske istanbulske istorijske četvrti Sultanahmet a do Plave džamije se može stići za samo nekoliko minuta.

6. Sirkeci Park Hotel 4*
www.sirkeciparkhotel.com
Smešten je u srcu starog dela Istanbula, na samo 5 minuta hoda od Аје Sofije i Palate Topkapi,  a na manje od 1 km od Kapali čaršije i na 5 minuta hoda od Arheološkog muzeja.

7. Pierre Loti Hotel 4*
www.pierrelotihotel.com
Smešten je na 400 m od Plave džamije, Aja Sofije i Kapali čaršije.

8. Dosso Dossi hotels Old city 4*
www.dossodossioldcity.com
Nalazi se u četvrti Sultanahmet, na pešačkoj udaljenosti od istorijskih znamenitosti i tramvajske stanice. Trg Taksim nalazi se na 3,1 km, a Plava džamija je udaljena 500m od hotela.

9. Avicenna hotel 4*
www.avicennahotel.com
Nalazi se u samom centru istorijskog dela Istanbula, na par minuta od poznatih znamenitosti ovoga grada.

10. Biz Cevahir Hotel Sultanahmet 4*,
www.bizcevahirhotels.com
Smešten je u četvrti Sultanahmet u Istanbulu, na 4 minuta hoda od Aja Sofije i Plave džamije.

11. Levni Hotel And Spa 5*
www.levnihotel.com
Smešten je u istorijskoj četvrti Istanbula, na svega 500 m od Palate Topkapi. Tramvajska stanica Gulhane, koja nudi lak pristup modernoj istanbulskoj četvrti Taksim, udaljena je svega 1 minut hoda.

12. Best Western Premier Regency Suites and Spa hotel 5*
www.regencysuitesistanbul.com
Smešten na centralnoj lokaciji u Starom gradu Istanbula, a u krugu od 1 km se nalaze Plava džamija, Aja Sofija, palata Topkapi, Arheološki muzej, Bazilka Cisterna i Kapali čaršija.

Napomena:
Cene hotela nisu iskazane jer zavise od perioda putovanja. Za više informacija, kontaktirajte agenciju.