Pariz

Pariz je ne samo glavni grad Francuske vec i jedan od najpopularnijih turističkih  destinacija u Evropi. Pariz je grad mnogo čega ali najpoznatiji je po umetnosti, kulturi, hrani, muzici, a i kao najromantičniji grad na svetu. Tamo se oseća ljubav na svakom koraku. Sva čula se bude. Pariz ima da ponudi nešto za svakoga. Grad ima 20 okruga i svaki je po nečemu poseban. Glavne četvrti Pariza su: La Cite, Louvre/Champs Elysees, Les Grans Boulevards, Latinska četvrt, Pigalle/Montmartre itd. Pigalle je poznat po noćnom životu, kabareima, klubovima, i barovima. Počnite sa Ajfel tornjom potom prošetajte pored Sene. Možete ići na krstarenje na bateau-mouche. Obići jednu od najveličanstvenijih crkvi u Evropi Notre Dame. Nemojte propustiti tri najpoznatija muzeja umetnosti u Parizu a to su Louvre, Musee d’Orsay, i moderni muzej Pompidou vas sigurno neće izneveriti. Ako tražite panoramu i boemsku atmosferu naćićete je na brdu Montmartre. Mnogi poznati umetnici su živeli i radilu tu. Tamo se nalazi i bazilika Sveto Srce (Sacre Coeur) koja će vas sigurno očarati svojom lepotom. Možete posetiti i groblje Pere Lachaise koje je najveće i jedno od najstarijih u Parizu. Poznato je i po prvoj bašti na groblju i poznatim ličnostima koje su tamo sahranjene. Ukoliko vas nije strah i želite da vidite i podzemni deo Pariza obavezno idite na turu Katakombi. Odvojte jedan dan za obilazak Versailles. Posle obilaska dvorca možete napraviti pauzu pored jezera kao i provozati se pedolinom na samom jezeru. Od skoro pored turing buseva postoji i opcija privatnih i individualnih tura u Citroen 2CV.

PROGRAM PUTOVANJA (individualni polasci po izboru putnika)

Prvi dan – BEOGRAD–PARIZ             Dolazak na aerodrom Beograd dva sata pre poletanja i let za Pariz.
Smeštaj i boravak u hotelu prema izboru željenih dana.
Poslednji dan PARIZ  – BEOGRAD     Čekiranje na let za Beograd.

CENA AVIO KARTE SA SVIM TAKSAMA IZNOSI od 199 €.

Hoteli u kojima najčešće odsedaju naši klijenti:

1. Left Bank Saint Germain  3*
Hotel je udaljen 200m od metro stanice Odeon, čuvena bašta Luksemburg je na 5 min hoda, a Katedrala Notredam se nalazi oko 1km.

2. André Latin 3*
Hotel je udaljen od čuvene bašte Luksemburg i mauzoleja Panteona je na 5 min hoda, glavna botanička bašta je na oko 10 min. hoda.

3. Ares Eiffel 4*
Udaljen je svega 10min od Ajfelove kule. Metro stanica La Motte-Picquet-Grenelle se nalazi 260 m od hotela i nudi direktan pristup operi Garnier i galeriji Lafajet. U blizini se nalazi Švajcarsko selo antikviteta a muzej Rodin je udaljen oko 20 minuta hoda od hotela.

4. Baume 4*
Hotel je nalazi 150m od čuvene bašte Luksemburg i 300m od metro stanice Odeon. Katedrala Notredam je udaljena svega 13min hoda od hotela a Sveta Kapela oko 800m.

5. Park Hyatt Paris Vendome 5*
Smešten je odmah pored čuvenog skvera Vendom i 2 min hoda od Pariške opere Garnier.

Napomena:
Cene hotela nisu iskazane jer zavise od perioda putovanja. Za više informacija, kontaktirajte agenciju.